2011 TERRA 4 WNF

by • 27 december 2013 • ProjectenComments (0)1925

De rivierdolfijn, het onbekende maar zeker net zo aandoenlijke broertje van de populaire dolfijnensoort, dreigt uit te sterven. Vervuiling, dammen en de visserij zorgen voor een razendsnelle achteruitgang in populatie. Niet voor niets koos het WNF dit dier als themadier van 2011.

Creatieve actie

Honderdvijftig enthousiaste Zoetermeerse jongeren en de jonge rangers van het WNF trokken zich het leed van de dieren aan en namen in september 2011 op een creatieve manier actie  om geld in te zamelen voor de rivierdolfijnen. De Zoetermeerse jongeren en de jeugdleden van het WNF verdiepten zich onder begeleiding van de Zoetermeerse kunstenaar Gerart Kamphuis in deze zoetwaterdolfijn en hun vertaalden hun bevindingen naar schilderijen tijdens workshops in het TERRATORIUM.
Op 23 september 2011 gingen hun werken onder de hamer gaan en konden alle geïnteresseerden een werk aanschaffen om zo een bijdrage te leveren aan de verbetering van de omstandigheden van het dier. Ook niet onbelangrijk om te vermelden is dat niemand minder dan presentator Harm Edens optrad als veiligmeester!

Reacties zijn gesloten