Expositie in wijkmuseum Het Metrum | Alfons Nauw

by • 25 april 2015 • ProjectenComments (0)1894

Nieuwe expositie in wijkmuseum Het Metrum

Expositie van Alfons Nauw: ‘de wereld van expressie’

Veel vrijwilligers van kunstorganisatie Terra Art Projects maken zelf kunst. TERRA en Hetty Arens, bedenker van wijkmuseum het Metrum, bieden hen de mogelijkheid om de kunstwerken die zij maken te tonen in de wijk Buytenwegh. Nu te zien: Alfons Nauw: ‘de wereld van expressie’

Van jongs af aan heeft Alfons getekend met potlood en pen, maar ook geschilderd. Ongeveer twee jaar geleden is Alfons zich serieus gaan toeleggen op het verder ontwikkelen van zijn creativiteit en heeft hij een jaar op de HKU de vooropleiding Beeldende Kunst en Vormgeving gevolgd. Hij wordt geïnspireerd door alles wat zich kan afspelen in de maatschappij en wat er zoal in je omgeving kan gebeuren en ook te zien is.

Ook het werk van andere kunstenaars is een inspiratiebron, schilders met een expressieve manier van werken, zoals Francis Bacon, Edvard Munch, Max Beckmann, en Markus Lüperz. Maar ook Marlene Dumas en Luc Tuymans mogen zich in dit rijtje scharen en zijn belangrijke referentiepunten voor Alfons.

In de werken met acrylverf spelen de schildertoets en kleur een belangrijke rol waarbij hij de spontaniteit tijdens het werken toelaat. Door het experimenteren ontstaan dan beelden die een eigen fantasiewereld oproepen.

César Franck zet de toon in Buytenwegh
Wijkmuseum Het Metrum, ontworpen door kunstenaar Hetty Arens, staat letterlijk centraal in het project ‘César Franck zet de toon’ van Terra Art Projects. Het wijkmuseum biedt bewoners een platform voor het exposeren van creatieve uitingen. De aanwezigheid van het museum stimuleert ontmoetingen en de verlichte kubus draagt ’s avonds bij aan de veiligheid in het gebied. Regelmatig verandert de opstelling.

De kleurrijke muurschilderijen op verschillende wanden om Het Metrum heen zijn het resultaat van een samenwerking tussen kinderen, jongeren en kunstenaars. De inspiratie werd gevonden in de muziek- en kunstgeschiedenis van de Romantiek, de tijd waarin componist César Franck leefde.

Ideeën voor exposities in Het Metrum zijn van harte welkom (info@terra-artprojects.com).
Locatie: César Franckrode (Nabij Resto van Harte en wijkvereniging Buytenrode), Zoetermeer

Reacties zijn gesloten