Expositie in wijkmuseum Het Metrum | Frank Dingeman

by • 19 januari 2014 • ProjectenComments (0)2451

Nieuwe expositie in wijkmuseum Het Metrum

Foto expositie van Frank Dingeman: ‘A Dream Came True’

Veel vrijwilligers van kunstorganisatie Terra Art Projects maken zelf kunst. TERRA en Hetty Arens, bedenker van wijkmuseum het Metrum, bieden hen de mogelijkheid om de kunstwerken die zij maken te tonen in de wijk Buytenwegh. Nu te zien: Frank Dingeman, ‘A Dream Came True’

Eind 2012 werden er in het kader van het kunstproject ‘1001 Dromen’ evenzoveel transparante bollen met daarin dromen van stadsbewoners in de Zoetermeerse Dobbeplas te water gelaten. Het project van kunstenaar Vera Zegerman bood mensen de kans om te dromen over hun eigen toekomst of die van de stad.

“Droom 378 was mijn droom: ‘ooit één keer met de Hurtigruten langs de kust van Noorwegen varen’”, vertelt Frank. “Die droom heb ik in januari 2013 waargemaakt. De foto’s die nu in het Metrum hangen zijn een kleine selectie uit de vele foto’s die ik tijdens deze enerverende boottocht langs de winterse Noorse kust en – fjorden heb gemaakt.”

César Franck zet de toon in Buytenwegh
Wijkmuseum Het Metrum, ontworpen door kunstenaar Hetty Arens, staat letterlijk centraal in het project ‘César Franck zet de toon’ van Terra Art Projects. Het wijkmuseum biedt bewoners een platform voor het exposeren van creatieve uitingen. De aanwezigheid van het museum stimuleert ontmoetingen en de verlichte kubus draagt ’s avonds bij aan de veiligheid in het gebied. Regelmatig verandert de opstelling.

De kleurrijke muurschilderijen op verschillende wanden om Het Metrum heen zijn het resultaat van een samenwerking tussen kinderen, jongeren en kunstenaars. De inspiratie werd gevonden in de muziek- en kunstgeschiedenis van de Romantiek, de tijd waarin componist César Franck leefde.

Ideeën voor exposities in Het Metrum zijn van harte welkom (info@terra-artprojects.com).
Locatie: César Franckrode (Nabij Resto van Harte en wijkvereniging Buytenrode), Zoetermeer

Reacties zijn gesloten