Expositie Jacques Ruiter in wijkmuseum het Metrum

by • 28 april 2016 • ProjectenComments (0)1195

Kunst in wijkmuseum het Metrum
Aquarellen en keramiek van Jacques Ruiter

Veel vrijwilligers van kunstorganisatie Terra Art Projects maken zelf kunst. TERRA en Hetty Arens, bedenker van wijkmuseum het Metrum, bieden hen de mogelijkheid om de kunstwerken die zij maken te tonen in de wijk Buytenwegh. Nu te zien: het keramiek van Jacques Ruiter.

Jacques is een echte vernieuwer en dat is ook zichtbaar in zijn keramiek. Hij heeft een innerlijke drang tot onderzoeken en weet altijd een weg te vinden die nog beter of nog mooier is. Zijn kennis van techniek, goud- en zilversmeden, tekenen en aquarel komen samen bij het ontwerpen en realiseren van zijn keramische creaties.

“Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met de schoonheid van brokaatzijde, waarvan prachtige kimono’s werden gemaakt”, vertelt hij. “Ik werd er meteen door geraakt. Zou het mogelijk zijn om dit prachtige, soepele materiaal te combineren met het harde en onbuigzame keramiek? Dit werd mijn grote uitdaging. Voorzichtig begon ik met mijn experimenten. In het begin met het zoeken en geleidelijk met steeds meer aandacht voor het ontwerp. Het lukte! De combinatie van brokaatzijde met keramiek was een feit en heeft een fascinerende schoonheid.

Wat is het Metrum?
Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Terra Art Projects. Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Heb je ook een leuk idee voor het Metrum? Neem dan contact op met Hetty Arens: h.arens@wxs.nl. De expositie van Jacques is t/m 13 juni te zien. Het Metrum bevindt zich tegenover het ID College aan de César Franckrode.

Reacties zijn gesloten