TIPS EN OPROEPEN

Open Calls

Regelmatig organiseert TERRA projecten waar kunstenaars aan kunnen deelnemen, of krijgen we verzoeken van derden om informatie te verspreiden aan kunstenaars over interessante kunstprojecten waaraan zij kunnen deelnemen. Wij delen deze informatie met de deelnemers en op de website, Facebook en in de TERRAINFO.


Keramiek in ’t Park, georganiseerd door Vera Zegerman en Hetty Arens, in samenwerking met TERRA

ceramics2


Op zondag 20 augustus 2017 organiseert Terra Art Projects in samenwerking met keramisten Hetty Arens en Vera Zegerman in Zoetermeer de eerste editie van de markt ‘Keramiek in ’t Park’. De markt is gratis toegankelijk voor bezoekers en duurt van 11-17 uur, en vindt plaats in het intieme Nicolaaspark in het centrum van Zoetermeer, achter de mooie, oude Dorpsstraat.

Wil je aan deze markt deelnemen? Inschrijven kan via http://keramiekinhetpark.nl/#inschrijven

Eerder organiseerde TERRA in samenwerking met Hetty en Vera vijf jaar lang (van 2011 t/m 2015) de succesvolle tentoonstellingen KERA-MIX in Zoetermeer, waar altijd veel belangstelling voor was.


The Colorfield Performance CH 2018 – Leeuwarden

Hakze
In het kader van het gegeven dat Leeuwarden in 2018 tot Culturele Hoofdstad van Europa is benoemd, heeft Dirk Hakze het initiatief genomen om een nieuwe editie in de reeks van The Colorfield Performance te ontwikkelen, passend in het centrale thema ‘Meanskip’ (saamhorige gemeenschap). The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor de grote Land Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid.

Het is de bedoeling om in het jaar 2018 een Gesamtkunstwerk te maken met 1919 kunstenaars . Dit sluit wonderwel aan bij het centrale thema “Mienskip” van Culturele Hoofdstad 2018. Dit kunstwerk heeft de omvang van een Land-Art project. In een open landschap worden 2018 panelen opgesteld in de vorm van een driehoek met zijden van 233 meter.  Het getal 233 is afkomstig uit de reeks van Fibonacci, die verbonden is met de maatverhouding van de Gulden Snede. Er is gekozen voor een driehoek omdat deze meetkundige vorm zich autonoom verhoudt t.o.v. het verkavelde Friese landschap. Deze driehoek is voor Dirk Hakze ook verbonden met de beginselen van Gelijkheid, Vrijheid en Broederschap, die aan de basis liggen van onze huidige democratie.

Wil je meer lezen over het project en/of deelnemen? Kijk dan op de website van Dirk Hakze: http://www.dirkhakze.com/projecten/the-colorfield-performance-ch-2018.html


TERRA zoekt verwaarloosde tuinbeeldjes

Wie kent hem niet: de eens zo kleurrijke trotse tuinkabouter die nu zielig en vaal in een hoekje van de tuin of schuur staat. Of die helderwitte kikker van steen of kunststof aan de rand van je vijvertje, die nu eindelijk groen ziet… van de aanslag.

Ook op zolder ligt het vaak vol met dit soort (afgebladderde) beeldjes van mens, dier of ding en van steen, gips of kunststof. Gun deze stakkers een tweede leven en doneer ze aan TERRA! In oktober organiseert kunstenaar Loulou Joolen kinderworkshops in de tuin van het Stadsmuseum, waarbij deze beeldjes geheel worden gerestyled. Denk aan een nieuwe jas met veel kleur en verrassende materialen. Voor de kinderen is de workshop een leuke en laagdrempelige manier om in de vrije tijd in aanraking te komen met kunst!

Heb je een of meerdere beeldjes voor de kinderworkshop? Je kunt ze t/m 17 september tijdens de openingstijden langsbrengen (adres TERRATORIUM: Dorpsstraat 12, geopend op wo t/m zo van 13-17 uur). Ze hoeven uiteraard niet in perfecte staat te verkeren.