2018 | TERRA EXPOSEERT: Nanette Smeets, Herma Petraeus-Breuers en Sylvia Essenberg

by • 15 augustus 2018 • ExpositiesComments (0)100

Foto’s: Michel Verhoef

Voortdurend anders
01.09.2018-27.09.2018

In september is het werk van Nanette Smeets, Herma Petraeus-Breuers en Sylvia Essenberg te zien in het TERRATORIUM onder de titel ‘Voortdurend anders’. Hun gezamenlijke inspiratie vonden zij in de ‘spiraal’. “Een spiraal heb je in diverse vormen en representeert de voortdurende beweging, verbinding en verandering. Maar ook: een eigen leven en kwetsbaarheid. Het centrum van de spiraal ben je zelf…”

De kunstenaars leerden elkaar in 2007 kennen tijdens de opleiding KaDe Traject in Utrecht. “We zijn allemaal begonnen als schilder, met voorkeur voor eigen materialen”, vertellen de kunstenaars. “Onze inspiratiebronnen zijn uiteenlopend. Voor de expositie ‘Voortdurend anders’ hebben we een gezamenlijk thema ontwikkeld, waarbinnen onze eigenheid bewaard is gebleven. Sylvia laat de kwetsbaarheid zien. Alles kan in één seconde anders zijn. Nanette laat de kijker gluren naar fragmenten. Herma toont portretten in verschillende levensfases. Zij laat hiermee de kringloop van het leven zien.”

Nanette
Het werk van Nanette is te herkennen aan de grafische beeldtaal. Op technisch vlak versmelten haar illustratie- en multimedia achtergronden. “De installatie ‘Raamwerk’, die speciaal werd gemaakt voor de expositie bij TERRA, doet denken aan de vele ramen in een flatgebouw. De ramen waarachter iedereen een eigen leven leidt. Het maakt de toeschouwer nieuwsgierig om actief naar binnen te gluren. Elk hokje bevat een fragment uit een verhaal

Herma
Het werk van Herma is een totaalconcept: ‘Kringloop van het leven, leven van de kringloop’. Door middel van portretten van mensen in verschillende levensfases, toont Herma de kringloop van het leven.

Sylvia
Tijdens de expositie in het TERRATORIUM, wil Sylvia de voortdurende beweging, verbinding en kwetsbaarheid laten zien. De spiraal is hier het uitgangspunt, waarbij meerdere cirkels beweging weergeven. Dit dynamische geheel geeft contrast aan maakt de cirkel rond. Sylvia werkte op panelen en heeft daarbij ook geëxperimenteerd met koffie.

KUNSTFOYER
Opening én toelichting op het werk
31.08.2018 van 16-18 uur

Praktische informatie
De expositie ‘Voortdurend anders’ is van 1 t/m 27 september te zien in het TERRATORIUM (geopend van wo t/m zo van 13-17 uur).  Adres: Dorpsstraat 12, Zoetermeer (toegang gratis)
De kunstenaars zijn op de volgende data aanwezig:
7 sept. Herma
8 sept. Sylvia
15 sept. Nanette en Sylvia
21 sept. Herma
27 sept. Nanette

Reacties zijn gesloten