Streetwise.object01

by • 4 augustus 2017 • Actueel, Manifestaties, ProjectenComments (0)733

Opening Steetwise.object01
Urban Art Studio en Terra Art Projects organiseerden op 12 oktober 2017 de drukbezochte onthulling van Streetwise.object01. Tijdens de opening interviewde Robert Roos onder andere Marc Rosier, wethouder stedelijke ontwikkeling, Huibert Kralt van De Raad Bouw B.V., Natalie Vinke, artistiek directeur van Stichting Terra Art Projects, en Tobias Becker Hoff van de Urban Art Studio.

Op het grote leegstaande gebouw aan het ‘Kinderen van Versteegplein’ realiseerden elf street art kunstenaars een mural van ruim 1400 m2. Een ware explosie van typografie, patronen, realistisch werk en kleurrijke figuren.
Urban Art Studio en Terra Art Projects nodigden landelijk bekende street art kunstenaars uit voor deze enorme klus: de duo’s Bier&Brood en Karski&Beyond, Saïd Kinos, I am Eelco, Micha de Bie, Sjors Kouthoofd, Vincent Schoonhoven, Stephan Bontje en Tobias Becker Hoff. Deze eigenzinnige jonge mensen hebben ieder een kenmerkende eigen stijl, die op waanzinnige wijze werd verenigd!

Streetwise gaat door!
De mural is naast een indrukwekkend kunstwerk, ook het startschot van het project Streetwise, waarbij fasegewijs diverse locaties in het centrum van de stad worden opgewaardeerd met projecten binnen de Street Art kunstdiscipline. Denk bijvoorbeeld aan diverse grote murals en een Streetwisefestival, met internationale artiesten.

Tijdens de onthulling bracht de wethouder zijn ‘mark’ aan op het gebouw. Hij werd uitgedaagd om dit beeldmerk eveneens te plaatsen op het object dat volgens hem het vervolg op Streetwise.object.01 zou moeten worden!

Volg dit project online:
facebook.com/streetwise079
#streetwise079
@streetwise_zmr

Foto’s: Nelly Smits

 

_________________________________________________________________________________

Meet & Greet 30 september

_________________________________________________________________________________

De kogel is door de kerk: Tobias Becker Hoff van de Urban Art Studio is het leegstaande pand aan het Kinderen van Versteegplein samen met circa 10 andere kunstenaars aan het transformeren tot een enorm street-art kunstwerk. Het gebouw is dichtgetimmerd, gereinigd en daarna is de grondverf aangebracht. Op 23 augustus zijn de kunstenaars gestart met de mural van in totaal 1400m2!

Streetwise.object01 is onderdeel van het Masterplan Streetwise, een plan waarbij diverse locaties in de stad op eigentijdse wijze worden getransformeerd. Urban Art speelt hierbij de hoofdrol.

Like de Facebookpagina van de Urban Art Studio voor de laatste ontwikkelingen rondom deze eyecatcher in wording!
www.facebook.com/urbanartstudiozoetermeer

Reacties zijn gesloten