2017 | TERRA PRESENTEERT: Theatermonoloog Barbara, een leven in beeld

by • 12 september 2017 • Manifestaties, ProjectenComments (0)478

Kom op zondag 15 oktober naar de humoristische en ontroerende theatermonoloog over het leven en werken van Barbara Hepworth, ‘one of the greatest’ van de 20ste-eeuwse Engelse beeldhouwkunst.

De voorstelling, die op initiatief van Stichting Terra Art Projects plaats vindt in het Stadsmuseum, is gebaseerd op Hepworths bewogen en bevlogen leven. Een leven dat werd bepaald door haar beeldend werk, maar ook door de zorg voor vier kinderen uit twee huwelijken. In de tweede helft van de 20ste eeuw, waarin de kunstwereld werd gedomineerd door mannen, wist zij desondanks een vooraanstaande positie te verwerven

“Ik kan gevoed worden door moeder te zijn. Ik, een vrouw die kan koken en kinderen krijgen en kinderen met mazelen kan verzorgen, zelfs drie tegelijk.

Ik word daardoor gevoed als kunstenaar. Ja…ja…ja toch?!”

Barbara Hepworth was tijdgenote van en bevriend met Henry Moore, Alexander Calder en Piet Mondriaan. Veel mensen en kunstliefhebbers kennen deze mannen, maar hebben nog nooit van Hepworth gehoord. Regisseur Pip Kelting en de vertolker van Hepworth, Annemiek Lelijveld, vinden dat zij het verdient om in Nederland in bredere kring bekend te worden en een inspirerend voorbeeld te zijn.

Tickets (inclusief hapje en drankje) zijn voor €15,- te bestellen via: info@terra-artprojects.com.
Het aantal plekken is beperkt, dus meld je tijdig aan!

Datum: zondag 15 oktober
Tijd: Inloop 15.00, voorstelling 15.30-16.30
Locatie: Stadsmuseum Zoetermeer (Dorpsstraat 7, 2712AB Zoetermeer).
Facebook: www.facebook.com/barbara.eenleveninbeeld

Reacties zijn gesloten